De verkoopdruk van Bitcoin op de voorraadgegevens

De verkoopdruk van Bitcoin op de voorraadgegevens neemt af

De verkoopdruk op Bitcoin neemt af nu het aanbod van BTC op de beurzen begint te dalen na de recente val.
De verkoopdruk van Bitcoin op de voorraadgegevens neemt af.

Disclaimer: De hier geuite mening is geen beleggingsadvies, maar wordt alleen ter informatie gegeven. Het geeft niet noodzakelijkerwijs de mening van de V.S. weer. Elke investering en alle handel brengt risico’s met zich Bitcoin Machine mee, dus u moet altijd uw eigen onderzoek uitvoeren voordat u beslissingen neemt. Wij raden niet aan om geld te investeren dat u zich niet kunt veroorloven om te verliezen.

Instellingen worden steeds vertrouwder in BTC

Volgens gegevens van Santiment neemt de verkoopdruk op Bitcoin (BTC) af, omdat de uitstroom van de beurs weer begint toe te nemen.

De uitstroom op de beurs wijst meestal op een daling van de verkoopdruk op Bitcoin, omdat walvissen, of vermogende beleggers, de BTC op de beurs storten wanneer ze willen verkopen.

Wanneer de uitstroom op de beurs toeneemt, betekent dit dus dat de walvissen hun bezit uit de beurs halen. Dit betekent dat er minder BTC op de beurzen is om te verkopen, waardoor de verkoopdruk op BTC afneemt.
Bitcoin staat op een cruciaal punt

Bitcoin bevindt zich in een moeilijke positie waarbij het boven de $20.000 moet breken om een grote rally te zien of een langere consolidatiefase te riskeren.

Voorlopig zeggen analisten bij Santiment dat de terugtrekking van Bitcoin tot $18.750 een bemoedigende trend was voor investeerders om hun BTC te verlaten van de beurzen. Ze schreven:

„Ondanks #Bitcoin’s retracement naar $18.75k ongeveer 30 minuten geleden, is iets bemoedigends de massale exodus van $BTC’s aanbod dat wordt verplaatst van de beurzen hervat. Deze trend begon om te keren tijdens de Thanksgiving-onderbreking. Wanneer de munten voor om het even welke cryptoactiva zich aan off-line portefeuilles bewegen, is het historisch gezien een teken van vertrouwen van hodlers geweest die niet kijken om te verkopen.“
Percentage van de Bitcoin die op de beurs wordt gehouden…

Maar het afnemende aanbod op de beurs garandeert niet dat de verkoopdruk op korte termijn niet opnieuw zal opduiken. Walvissen zouden snel Bitcoin op de beurs kunnen storten als ze willen verkopen, wat gebeurde toen BTC $20.000 sloeg.

De voortdurende verkoopdruk van de walvissen gedurende de afgelopen week heeft voorkomen dat BTC zijn recordhoogte heeft overschreden.

Andere gegevenspunten aan de ketting, zoals CryptoQuant’s Bitcoin Exchange Flows indicator, laten zien dat de walvissen steeds meer BTC in de handel brengen.

Terwijl het algemene aanbod van BTC op de beurzen misschien afneemt, zou de verkoop van walvissen de verkoopdruk op BTC kunnen verhogen. Referencing CryptoQuant’s data, zei cryptocurrency handelaar Sinjin Smith:

„Zware instroom is meestal voorspellend voor een zijdelingse/draaglijke markt en kan een vroeg teken zijn dat leidende walvissen een zet doen. Ik heb de signaallijn naar beneden bijgesteld tot 1,35 om te voorkomen dat er massale verkopen plaatsvinden met een lichte daling van de ROI. Ik ben oké met een beetje minder ROI en mis een dump.“

Instellingen worden steeds vertrouwder in BTC…

Een variabele die het sentiment rond Bitcoin zou kunnen beïnvloeden is de consistente instroom van kapitaal van instellingen in BTC.

Deze week kondigde MicroStrategy nog een investering van $50 miljoen in Bitcoin aan, na de aankoop van ongeveer $425 miljoen in de afgelopen maanden.

Of het groeiende vertrouwen van instellingen in Bitcoin de uitverkoop van walvissen zou tegengaan, is nog maar de vraag. De techniek suggereert ook dat er een enorme volatiliteitspiek nadert, en of dit betekent dat er een correctie dreigt of dat er een nieuwe rally op komst is, is nog steeds onzeker.